Wat kost een uitvaart

Wat kost een uitvaart


Het is een vraag die veel voorkomt, maar moeilijk om te beantwoorden want elke uitvaart is persoonlijk. Waar veel mensen geen rekening mee houden is dat de kosten van uitvaart vooral afhankelijk zijn van de wensen van de overledene of die van de nabestaanden.

De gemiddelde prijs van een crematie en een begrafenis verschillen, terwijl de basiskosten gelijk zijn. Ik probeer je in dit artikel dan ook een soort van overzicht te geven van de kosten van een uitvaart.

Het verschil tussen de kosten begraven en cremeren

De keuze voor een crematie of een begrafenis heeft natuurlijk invloed op de totale uitvaartkosten. Dit heeft vooral te maken met de grafrechten die per woonplaats verschillend zijn en bij een crematie zijn deze verschillen minder groot.

Naast de kosten voor cremeren of begraven heb je te maken met andere kosten, maar voor elke uitvaart zijn er basiskosten. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan de diensten van een uitvaartverzorger en de laatste verzorging van de overledene.

Wat kost een uitvaartLeave a Reply

Your email address will not be published.

*
*
*